Päivittelyä

Päivi Kiiski toimii kuvataidejohtajana Turun museokeskuksessa. Rakastaa koiria, elokuvia ja ympäristötaidetta. Inhoaa maksalaatikkoa, kylmyyttä ja siivoamista.

Keväisiä tunnelmia

Jätä kommentti

Pääsiäisviikolla olemme saaneet nauttia varsinaisesta takatalvesta. Kevät tuntuu karkaavan aina vaan kauemmaksi.

Olisiko lohtua taiteesta. Kierrellessäni Helsingin gallerioita ainakin kahdessa näyttelyssä on kovin keväisiä tunnelmia.

Inari Krohnin näyttely galleria Duetossa käsittelee maisemaa. Esillä on keväisiä ja suorastaan kesäisiä näkymiä Italiasta ja Suomesta. Mukana on myös eksoottisia kukkia kauempaa etelästä.

Maisema maalauksen aiheena liittyy pitkään perinteeseen, jossa tarkkailija on ikäänkuin näkymättömänä kuvassa. Maisema avautuu hänen silmiensä eteen ja hän tulkitsee näkemäänsä oman kokemuksensa kautta. Maisemamaalauksessa käsitellään perustavia elementtejä – valoa, tilaa, väriä. Maan muodot, valot ja varjot, ovat loputtoman muutoksen alaisia. Valo muovaa maisemaa ja läheisyys ja etäisyys luovat tilan, jossa silmä liikkuu. Välitön luontokokemus on Krohnin vesivärimaalausten teemana. Tällä kertaa Krohnilta on esillä erityisesti akvarelleja.

Galleria Forsblomissa on esillä Lionel Esteven näyttely, jonka nimikin on ”Kevät”.

Ranskalaistaiteilija on tunnettu yllättävistä objektiyhdistelmistään sekä omaperäisestä tekniikastaan. Hänen teoksissaan yhdistyvät sulavasti niin piirustus, kuvanveisto kuin installaatiotaidekin. Kevään ja uudelleensyntymisen energia, luonto ja onnellisuus ovat teemoja, joita Esteve tulkitsee taiteellisin keinoin.

Esteve käyttää työskentelyssään monipuolisesti eri kierrätysmateriaaleja. Materiaalivalinnat ilmentävät taiteilijan ajatusmaailmaa – Esteve pystyy tekemään taidetta lähes mistä tahansa: lasista, valosta, paperista, pahvista… Estevelle on ominaista tutkia ympäröivää tilaa ja tunnustella sitä sensitiivisesti. Vaikka teokset ovatkin herkkiä ulkomuodoltaan, on niissä voimakas lataus ja vahva tunnetila. Kevät on tullut!

Molemmille näyttelyille voi esittää vahvan suosituksen!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s