Päivittelyä

Päivi Kiiski toimii kuvataidejohtajana Turun museokeskuksessa. Rakastaa koiria, elokuvia ja ympäristötaidetta. Inhoaa maksalaatikkoa, kylmyyttä ja siivoamista.

Laiturilla tapahtuu

Jätä kommentti

”Laituri” on Helsingin kaupunkisuunnitteluviraston infokeskus ja näyttelypaikka aivan Helsingin sydämessä, Kampissa.  Laituri esittelee valmisteilla olevia kaavamuutoksia, tilastoja, tutkimuksia, kilpailuja. Tilaisuudet perustuvat yleensä vuorovaikutukseen ja kaupunkilaisten mielipiteitä ja ehdotuksia kirjataan ylös.

Viime viikolla Laiturilla oli oikea tapahtumien suma: kuusi päivää kestävät kaupunkisuunnittelumessut. Tilaisuuksien järjestäjinä toimivat muutkin kuin kaupunkisuunnitteluviraston virkamiehet. Omat ”osastot” ja tapahtumat oli järjestänyt mm. Aalto-yliopisto, Rakennusvirasto, Kaupunkiakatemia, Helsinki-seura, Helsingin kaupungin tietokeskus, Ornamo, Suomen taiteilijaseura, Taike ja SAFA.

Itse pystyin osallistumaan kahden päivän aktiviteetteihin. Aamukahvin ja croisanttien kera päivä aloitettiin erityisesti katuun ja katutilaan liittyvillä pohdinnoilla. Katutaidetta pohdittiin monesta näkökulmasta ja katutilojen monipuolisemmasta käyttöönotosta riitti juttua. Jalankulkijoiden katu oli läsnä useissa puheenvuoroissa. Maanantain tähtiesiintyjä tuli Ruotsista: kaupunkisuunnittelija Alexander Ståhle ja hän kertoi esimerkein jalankulkijoiden huomioimisesta maailman metropoleissa. Esityksen aiheena oli ”Closer together – This is the future of the streets.

Kiinnostavaa oli kuulla mm. Helsingin venäläisistä kadunnimistä, Aleksanterinkadun historiasta, uusimmasta katutaiteesta ja prosenttiperiaatteen soveltamisesta myös ulkotiloihin.

Erityisen kiivasta keskustelua käytiin aiheista ”Kaupunkibulevardit”, ”Kävelykeskusta” sekä ”Autoriippumattomuuden edistäminen”.

Edellisen kerran otin osaa Laiturin tapahtumiin viime talvena, jolloin esiteltiin Kalasataman taidekilpailun tuloksia. Tuntuu siltä, että jonkinlainen infopiste ja näyttelytila kaupunkisuunnittelun ajankohtaisista kysymyksistä olisi hyvä olla jokaisessa vähänkin suuremmassa kaupungissa.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s