Päivittelyä

Päivi Kiiski toimii kuvataidejohtajana Turun museokeskuksessa. Rakastaa koiria, elokuvia ja ympäristötaidetta. Inhoaa maksalaatikkoa, kylmyyttä ja siivoamista.

Valoa ja taidetta = valotaidetta

Jätä kommentti

Vuodenvaihteen juhla-aika on otollista monenlaisista valaistuksista nauttimiselle. Kaamoksen keskellä kynttilät lämmittävät ja valokoristeet sisällä ja ulkona ilahduttavat mieltä. Lux Helsinki -valotaidetapahtuma keräsi jälleen ennätysmäärän yleisöä.

Nyt alalla tapahtuu! Suomen valotaiteen seura FLASH perustettiin 7.1.2017 Lux Helsingin yhteydessä järjestetyssä kokouksessa, johon osallistui runsaslukuinen joukko alan ammattilaisia. Seura tulee toimimaan valtakunnallisesti ja kansainvälisesti valotaiteen ja sen tekijöiden aseman edistäjinä sekä valotaiteilijoiden toiminnan tukiverkostona.

Uusi seura syntyi akuutista tarpeesta. Kiinnostus valotaiteeseen ja valotapahtumiin on sekä Suomessa että maailmalla kasvava. Valotaide on taiteen lajina vähemmän tunnettu, joten haasteena on kriteerien asettaminen tälle taidemuodolle. Valotaiteilijoiden taustat ovat hyvin erilaisia. Tekijöitä tulee esimerkiksi meditaiteen, näyttämövalosuunnittelun, arkkitehtuurin, kuvataiteen ha peliohjelmoinnin kehittäjiltä. Suomen valotaiteen seurasta saadaan kaikkia heitä yhdistävä toimija

Suomi on valosuunnittelun ja valotaiteen koulutuksen huippumaita. Täällä on tarjottu korkeakoulutasoista opetusta jo vuosikymmeniä. Valotaide on jatkuvassa uusiutuvuuden ja muutoksen tilassa teknologian kehityksen ja digitaalisen vallankumouksen johdosta, ja tuo siksikin taiteen kenttään kiinnostavia uusia tekijöitä ja vaikutteita.

Varsinaista alaa edistävää toimijaa ei aikaisemmin maassamme ole ollut. Seuran hallituksen jäsen, Ilkka Paloniemi, kuvaa tilannetta näin: ”Toiminnalla pyritään kehittämään valotaiteen näkyvyyttä ja toimintaolosuhteita esimerkiksi järjestämällä koulutusta, näyttelyitä ja muita valotaiteeseen liittyviä tapahtumia sekä tekemällä alan viestintää. Aiomme osallistua alan kansainvälisiin pyrintöihin ja huolehtia toimialaan liittyvistä edustustehtävistä.” Seuran puheenjohtaja, Juha Rouhukoski, näkee yhtenä seuran tärkeimmistä tehtävistä valotaiteen tunnetuksi tekemisen. Valotaiteen avulla voi madaltaa kynnystä tutustua nykytaiteeseen ja sen tuomiseen osaksi jokapäiväistä elämää.

Toivokaamme uudelle yhdistykselle mitä parhainta menestystä!

 

 

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s