Päivittelyä

Päivi Kiiski toimii kuvataidejohtajana Turun museokeskuksessa. Rakastaa koiria, elokuvia ja ympäristötaidetta. Inhoaa maksalaatikkoa, kylmyyttä ja siivoamista.

Ammattimaista varainhankintaa

Jätä kommentti

Vietin kansainvälistä naisten päivää osallistumalla Kansallisgallerian suuren varainhankintaoperaation lanseeraamista Ateneum-salissa.  Tavoitteena on saada 38 miljoonaa euroa vuoden 2017 kesäkuun loppuun mennessä. Suuryritysten lisäksi varainhankintajohtaja on kääntynyt erityisesti PK-yritysten pariin. Neuvotteluja on käyty jo noin 40 yrityksen kanssa.

Kateellisena huokailen, miten ammattimaisesti varainhankinta on käynnistynyt. Museon palkkalistalla on ainakin varainhankintajohtaja ja kamppanjapäällikko viestinnän tukena. Ja mainosfilmiin on saatu päätähdeksi Martti Suosalo.  Pienemmillä museoilla ei ole resurssseja  näin organisoituun toimintaan, sillä työntekijöiden palkkaamiseeen ei heru helposti lupaa. Valtio tukee jokaista lahjoitettua euroa kohti 2,5 €.  Ei turhaan sanota, että raha tulee rahan luo. Viitisen vuotta sitten myös Helsingin yliopisto järjesti vähän saman suuntaisen kamppanjan varojen kartuttamiseksi.

8.3. järjestetyssä keskustelutilaisuudessa Tuomas Enbuske hiillosti Kiasman, Sinnebrychoffin ja Ateneumin johtajia lempeän isälliseen sävyyn perustelemaan taiteen merkitystä ihmisille ja yhteiskunnalle. Menetelmänä hän käytti kymmentä väittämää taiteesta, joihin museonjohtajat kehittelivät fiksuja vastauksia.

Saako taide ihmiset voimaan hyvin? Onko taide vaikeaa ymmäärtää? Onko taide elitististä? Innostaako taide luovuuteen? Rakentaako taide kulttuurista DNA´tamme?  Mikä on rahan merkitys taiteelle  jne…

Tilaisuudessa nähtiin myös ensimmäistä kertaa Martti Suosalon tähdittämä lyhytelokuva ”Teko on suomalaisen tarina” Elokuva luotiin herättämään keskustelua taiteen historiasta Suomessa ja sen keskeisestä asemasta kansakunnan tarinoiden tulkkina ja tallentajana. Elokuva on nähtävillä kansallisgalleria.fi -sivustolla.

Lehdistötiedotteessa kampanjaan lähteneet yritykset perustelevat osallistumistaan mm. seuraavin sanoin: ”Olemme aikanaan päässeet alkuun ja vauhtiin yhteiskunnan ratkaisevalla tuella. Kiitoksena siitä tuesta haluamme nyt paremmin pärjäävänä yrityksenä osoittaa kiitollisuutta ja suunnata osan voittovaroistamme yhteiseen ja yleishyödylliseen tarkoitukseen. Erityisesti näinä yleisen purnauksen ja pessimismin aikoina on ilo ja kunnia osallistua kansallisen perinteen vaalimiseen”

Jukka Haaslahti, Hidex Oy.

Onnea ja menestystä vaan Kansallisgallerialle uuden kamppanjan johdosta!

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s