Päivittelyä

Päivi Kiiski toimii kuvataidejohtajana Turun museokeskuksessa. Rakastaa koiria, elokuvia ja ympäristötaidetta. Inhoaa maksalaatikkoa, kylmyyttä ja siivoamista.

Vaahtokarkkiestetiikkaa!

Jätä kommentti

Ajamme Myllypuron suuntaan, tähtäimessä taiteilija Jasmin Anoschkinin (s.1980) ateljeekoti. Vastaan tulee vanhempia ja uudempia kerrostaloja sekä uusi omakotialue. Talojen hillittyjen ulkoasujen lomassa pilkottaa jotain vaaleanpunaista! Ei epäilystäkään, vaaleanpunaisen talon täytyy olla Jasmin Anochkinin koti…

Kakkujono. Kuva: Jasmin Anoschkin

Kakkujono. Kuva: Jasmin Anoschkin

Jasmin on taiteililija, jonka teoksiin joko ihastuu tai sitten ei tiedä, mitä niistä pitäisi ajatella. Hän on reipasotteinen ekspressionisti, jonka veistokset on muotoiltu tuoreen krouvisti ja värimaailma hehkuu kaikissa pastellisävyissä. Veistokset ovat koosta riippumatta voimakkaan ulokkeisia, kaukana hillityn modernistisesta veistosperinteestä. Tunne, joka voimakkaimmin pursuaa Anoschkinin teoksista, on ilo ja taiteilijan lempiväriksi veikkaan todellakin sitä vaaleanpunaista.
Galleria Pirkko-Liisa Toppeliuksessa oli elo-syyskuussa esillä taiteilijan yksityisnäyttely nimeltä SUPERNATURAL. Näyttelyn oudoilla olennoilla on leikkisät ilmeet ja huumori kukkii teosten nimissä: ”Koiralammas”, ”Icebear with herpes –maskotti”, ”Myrkkypuudeli”, ”Voi rähmä”, ”Viiriäismunateline”, ”Niskat jumissa, psoriasis”, ”Hawaijibambi”… Parhaillaan Anocshkinin töitä on nähtävänä Galleria Vanhassa Passissa ja muutaman viikon kuluttua Suomen Washingtonin suurlähetystössä.

Kaukku Kuva: Jasmin Anoschkin

Kaukku Kuva: Jasmin Anoschkin

Taiteilija työskentelee sekä kotonaan Myllypurossa että Arabian taideosastolla. Puun lisäksi Anoschkin työstää keramiikkaa ja hän tekee myös maalauksia. Taiteilijan teoksiin liittyy tarinoita ja toisinaan hän ottaa lempeästi kantaa myös yhteiskunnallisiin asioihin: ”Kuljen päivittäin Myllypuron leipäjonon ohi, ja joka kerta ihmismäärä hämmästyttää ja surettaa. Haluaisin taiteilijana tarjota jotain piristystä, mutta on vaikea tietää, miten he ottaisivat taide-esityksen vastaan”. Näiden pohdiskelujen tuloksena syntyi teoskokonaisuus ”Kakkujono ja kakku”.
Haaveissani on nähdä Anochkinilta myös todella suurikokoisia teoksia. Pikkulinnut kertovat, että jotain on tekeillä. Pysytellään siis kuulosalla : )

Niskat jumissa - psoriasis

Niskat jumissa – psoriasis

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s