Päivittelyä

Päivi Kiiski toimii kuvataidejohtajana Turun museokeskuksessa. Rakastaa koiria, elokuvia ja ympäristötaidetta. Inhoaa maksalaatikkoa, kylmyyttä ja siivoamista.

Kulttuuri mahdolliseksi kaikille!

Jätä kommentti

Espoon kaupunki tiedottaa:

”Pientuloiset voivat jatkossa käyttää espoolaisia kulttuuripalveluja maksutta. Kaupungissa kokeillaan 1.4. alkaen Kaikukorttia, joka on taloudellisesti tiukassa tilanteessa oleville henkilöille ja heidän lapsilleen suunnattu uusi alennuskortti. Valinnan siitä, käyttääkö kulttuuripalveluja vai ei, ei tulisi olla kiinni siitä onko siihen rahaa.

Kaikukortin kautta sosiaali- ja kulttuurialan välille syntyy uudenlaista yhteistyötä. Kortti on tarkoitettu espoolais-ten sosiaalialan yhteisöjen asiakkaille, joita kiinnostaa, tai saattaisi kiinnostaa kulttuurielämään osallistuminen yksin, kaksin tai ryhmässä. Korttia jakavat Espoon aikuisten sosiaalityön yhdeksän yksikköä sekä Espoon työvoi-man palvelukeskus, Espoon Klubitalo ja Valtakunnallinen Verso ry (entinen Työttömien ja velkaisten tuki ry). Lisäksi kortti on jaossa Olarinluoman vastaanottokoti ja palvelu- sekä tukiasuntojen, Nepperssin huoltokodin sekä Sepänkylän tukiasuntolan asukkaille.

Kaikukortilla voi hankkia maksuttomia pääsylippuja April Jazzeista Akseli Gallen-Kallelan 150-vuotisjuhlavuotta juhlivaan Gallen-Kallelan museoon. Lapsiperheille ohjelmaa löytyy niin Lasten ja nuorten teatteri Unga Teaternilta kuin Tanssiteatteri Glims & Glomssilta. Tapiola Sinfonietta ja PianoEspoo-festivaali tarjoavat musiikkielämyksiä, Sellosali puolestaan niin teatteria, tanssia kuin poppia. Espoon Kaupunginteatterin lavoilla näkee klassikoita ja vierailuesityksiä Suomesta ja maailmalta. Yhteensä mukana on kahdeksan espoolaista kulttuurikohdetta.

Espoo on ensimmäinen kunta, jossa Kaikukorttia kokeillaan. Kortin kokeiluvaihe kestää vuoden 2015 loppuun. Tämän jälkeen mukaan pyritään samaan uusia kulttuurikohteita ja sosiaalialan yhteisöjä Espoossa. Mitä laajempaa ja monipuolisempaa kulttuuritarjontaa kortin piirissä on, sitä helpompi ihmisten on löytää Kaikukortilla jotakin itseä kiinnostavaa. Samoin mitä useampi sosiaalialan yhteisö jakaa Kaikukorttia, sitä paremmin kortti tavoittaa kohderyhmäänsä.

Kaikukortti-kokeilussa tehdään yhteistyötä myös Espoon kulttuurikaveri -toiminnan kanssa. Kulttuurikaverit ovat koulutettuja vapaaehtoisia, jotka tarjoavat juttuseuraansa ja esimerkiksi apua liikkumiseen kulttuurikohteissa.

Kaikukorttia kokeillaan vuoden 2015 jälkeen myös muualla Suomessa harvemmin asutulla alueella. Kaikukortti on tarkoitus ottaa asteittain pysyvään käyttöön koko maassa. Kaikukortti-kokeilua koordinoi valtakunnallinen Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry:n ylläpitämä Kulttuuria kaikille -palvelu. Kokeilun taustalla ovat opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Yhdenvertaisen kulttuurin puolesta ry:n rahoittamat kehittämishankkeet ”Kulttuuripassin pilotointihanke (9/2014–12/2015) sekä ”Kulttuuripassin jatkohanke” (12/2014–12/2017).”

Jään odottamaan Turun vuoroa…

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s