Päivittelyä

Päivi Kiiski toimii kuvataidejohtajana Turun museokeskuksessa. Rakastaa koiria, elokuvia ja ympäristötaidetta. Inhoaa maksalaatikkoa, kylmyyttä ja siivoamista.

Nuorta taide-energiaa

Jätä kommentti

Created with Nokia Smart Cam

Henna ja Ville WAMissa. Kuva: Päivi Kiiski

Created with Nokia Smart Cam

Minun Avatarini Kuva: Päivi Kiiksi

Anttila4-150x150  still life with craws

Sini Anttila: Still life

Saharla3b  Plant

Mia Saharla: Plant

Viikila4   discovery

Ville Veikko-Viikilä: Discovery

Pääni on pyörällä kaikesta uudesta tiedosta ja tekniikasta, joten en pysty asiantuntevasti kuvailemaan tai erittelemään ensimmäistä kokeiluani avataarina Altogame –pelissä. Hauskaa oli kuitenkin keskustelu muiden pelaajien kanssa. Piilohenkilöllisyydestä on se etu ja yllätyksellisyys, että ei voi tietää keskuste-leeko taidetreffeillä esim. firman toimitusjohtajan vai siivoojan kanssa. Lisäksi kukin pelaaja sai kohdatta-vakseen yhteen taideteokseen liittyvän suoran kysymyksen.
Ensimmäisessä näyttelyssä esitellään 8 nuorta ”cutting edge”- taidemaalaria Suomesta. Osa minulle tuttuja nimiä, osa uusia tuttavuuksia. Näyttelyn nimi tai teema on “Magicians of the North” ja kuraattorit avaavat sen sisältöä seuraavasti: “There is a myth of crazy people living in silence of dark forests. They are connected to the nature in a mystical way. It makes them stubborn to learn – and resist strong like vikings. There is a truth in this worth hearing out. “Magicians of the North” exhibition presents 8 emerging contemporary painters from Finland whose works form a unique genre of painting. Working with individ-ual and highly authentic styles their works are not about some conceptual thrill of a new style, or fashion. They simply think through painting and have the guts to present their own alternative way to approach globally dominant tendencies. This resistance is a glocal issue.”
ballsEnsimmäiseen näyttelyyn kutsutut taiteilijat ovat Matti Vainio, Mia Saharla, Saija Kivikangas, Salla Lau-rinolli, Sami Korkeakoski, Sini Anttila-Rodriguez, Tyko Elo ja Ville Veikko-Viikilä. Jokaisesta taiteilijasta on esillä kuvia noin viidestä maalauksesta ja asiantunteva englanniksi kirjoitettu esittelyteksti. On vaikea nimetä suosikkeja, sillä mieluiten annan arvioita vain taiteesta, jonka olen nähnyt livenä. Ehkä Salla Lau-rinolli ja Sini Anttila-Rodriguez kuitenkin puhuttelevat minua ruudulla nähtynä eniten. Vanhan suosikkini Sami Korkeakoski on myös hyvässä vedossa.
Mutta kerrotaanpa hieman lisää gallerian ylläpitäjistä Ville Laaksosesta ja Henna Ahosta. Molemmat ovat taiteilijoita, jotka toimivat samanaikaisesti monella eri taiteen alueella. Oman taiteellisen työn lisäksi Laaksonen ja Aho kuratoivat näyttelyjä, työstävät jatko-opintoja Aalto Yliopistossa ja Kuvataideakatemi-assa ja suunnittelevat mm. pinkissä bussissa kierrätettävää mobiiligalleriaa. Bussin seinät on kyllästetty erilaisilla rakkaudentunnustuksilla ja tähän ilotteluun pääsemme me kaupunkilaiset tutustumaan tulevana kesänä eri puolilla Turkua. Rakkausbussi on osa Titanik gallerian/Arten valmistelemaa julkisen taiteen happeningiä. Mielenkiintoista myös nähdä Ville Laaksosen kuvataideakatemian uuden Praxis-ohjelman puitteissa valmistelema lopputyö, johon ehkä Turun museokeskuskin vielä sotkeutuu. Pysytelkää kuulol-la!

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s